dimecres, 29 de febrer del 2012

Crònica de la Vaga General d'Estudiants del 29 de febrer: actes a Igualada

Intensa jornada de lluita viscuda aquest matí a Igualada. Després de la tancada de l'Assemblea d'Estudiants de Secundària de Capellades (A.E.S.C.) a l'Institut Molí de la Vila (Capellades) durant la nit del 28 al 29 de febrer, el SEPC Joan Mercader hem encapçalat una manifestació en rebuig a la privatització de l'ensenyament.

Vora les onze del matí es reunien davant l'Institut Joan Mercader tots els i les estudiantes igualadines que havien decidit empoderar-se, auto-organitzar-se i lluitar per defensar l'ensenyament públic i de qualitat. Llavors s'ha fet una petita assemblea oberta per decidir com s'actuaria a la manifestació i per on es passaria.

Prop de dos quarts de dotze la manifestació, que ha comptat amb unes 70 persones, ha començat a avançar per la calçada del Passeig Verdaguer, a contra direcció dels cotxes. S'ha arribat fins l'Avinguda Gaudí i s'ha anat pel barri de Fàtima, fins arribar als instituts Pere Vives i Milà i Fontanals, els altres dos centres públics de secundària de la nostra ciutat. La manifestació l'encapçalava una pancarta del SEPC amb el lema "29-F Vaga d'estudiants Alça't per la pública! Alerta de privatització!"; també una estelada i una bandera roja. Durant la manifestació s'han cridat consignes com "Pública? Sí! Privada? No!", "No! No! No! A la privatització!" o "Contra el capitalisme, independència i socialisme!"



A l'Institut Pere Vives s'han interromput les classes amb crits de "29 de febrer tots i totes al carrer!". Un cop s'ha acabat l'okupació simbòlica al Pere Vives, la manifestació ha continuat per l'Avinguda Gaudí. En aquest punt dos policies locals s'han col·locat al voltant dels estudiants per "garantir la seguretat". Des d'aquest moment no s'ha pogut avançar per la calçada i la manifestació ha continuat, sense problemes, per la vorera. S'ha passat per la Rambla Sant Isidre i per la plaça del Rei, on s'ha desplegat, des de les escales de l'Escola d'Enginyeria d'Igualada (centre universitari d'Igualada, adscrit a l'UPC), la pancarta de la manifestació. Des de la plaça del rei s'ha anat fins l'Ajuntament d'Igualada, passant per l'edifici dels despatxos de la regidoria d'ensenyament d'Igualada. A la plaça ens han rebut manifestants dels centres públics de Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui. Finalment, s'ha llegit el manifest de SEPC per aquesta vaga.

Des del SEPC Joan Mercader fem una molt bona valoració de l'acte, valorant l'assistència de 70 persones a la manifestació i 250 persones a l'acte final. Lamentem, però, la presència de la policia que no ens ha permès acabar l'acte de la forma que estava prevista. Rebutgem, també, l'actuació dels Mossos d'Esquadra a Barcelona i exigim la llibertat sense càrrecs dels dos manifestants detinguts. Exigim, a ran d'això, la dimissió del conseller Felip Puig i unes disculpes públiques per part de la Generalitat de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada