dimecres, 8 de febrer del 2012

Més de 600 persones mobilitzades a Igualada per l'ensenyament públic i de qualitat


Èxit de participació en la manifestació viscuda aquest vespre a Igualada. Més de 600 persones, totes nosaltres afectades per les retallades a l'ensenyament, hem recorregut durant una hora els principals carrers del centre de la ciutat en defensa dels drets socials. La mobilització s'ha dividit en tres eixos: escoles bressol, professorat i estudiants. 

Vora les set de la tarda la comunitat educativa de l'Anoia ens trobàvem a la Plaça de Cal Font, on s'havia quedat per iniciar l'acte. Després de fer unes fotografies conjuntes per la premsa, la manifestació, encapçalada per una gran pancarta amb el lema "Defensem l'ensenyament públic, no a les retallades" ha recorregut el centre d'Igualada des de Cal Font fins l'Ajuntament, on s'han llegit els tres manifests (adjuntem el del SEPC Joan Mercader al final d'aquesta entrada).

Durant la manifestació s'han cridat consignes com "Alerta! Alerta! De privatització. Prou retallades a l'educació!", "Si algú ha d'anar al carrer, la Rigau primer!" o "Vint-i-nou de febrer tots i totes al carrer!".

Des del SEPC Joan Mercader volem agrair la participació del professorat anoienc, les AMPAs i altres organitzacions juvenils que han estat presents a l’acte. També us convidem a totes i tots a participar a la vaga d’estudiants que tindrà lloc el proper 29 de febrer.

Manifest del SEPC Joan Mercader per la concentració contra les retallades a l’educació pública a Igualada 

En l'actual context de desenvolupament del capitalisme, s'està produint globalment una tendència al soterrament de l'estat del benestar keynesià i a mercantilitzar el sector públic sobre el qual se sustentaven la sanitat, l'ensenyament i altres drets socials. 

Amb tot això, ens trobem davant de noves retallades en l’ensenyament públic, que empitjoren i desfan la qualitat de l’ensenyament. La crisi capitalista provocada pels bancs, les immobiliàries, els grans empresaris i la mala gestió i previsió del govern serveix d’excusa per retallar els serveis públics com les universitats, l’ensenyament primari i secundari i l’educació pública, entre d’altres… 

Organismes internacionals com l’Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) o els centres de poder antidemocràtics de la Unió Europea pressionen els governs estatals i regionals a fer polítiques neoliberals en contra dels drets i avenços de les classes populars. Els i les estudiantes i el conjunt de les classes populars no tenim la culpa de l’especulació dels capitalistes que han estat al poder ni dels que ara hi són: el problema és inherent al sistema econòmic capitalista, que el possibilita i fins i tot l’afavoreix. 

Per tot això, els i les alumnes dels centres de secundària demanem: 
  • Que els òrgans de decisió dels instituts pressionin als governs autonòmics catalans, i no assumeixin les retallades. 
  • Que no es redueixi l’oferta docent. 
  • Que realment els estudiants puguem participar en la presa de decisions dels temes que afecten l’institut, com a joves en formació. 
  • Que no se’ns tracti com a consumidores i consumidors d’educació. 
El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) animem a totes i tots els estudiants, al conjunt de la comunitat educativa i en general a tots i totes les ciutadanes a sortir al carrer per fer front a les retallades i construir una alternativa a aquest sistema econòmic i educatiu caduc i negatiu per la majoria de la humanitat. 

ALERTA DE PRIVATITZACIÓ! Ara més que mai, les i els joves hem de plantar cara a les retallades! El nostre futur no es toca, i per això cal l’educació pública i sense retallades! Per això us esperem a totes i tots els estudiants a la Vaga d’Universitats i instituts que es durà a terme el proper 29 de febrer. 

CONSTRUÏM UN ENSENYAMENT PÚBLIC, POPULAR, CATALÀ, ANTIPATRIARCAL I DE QUALITAT! VISCA LA TERRA I MORI EL MAL GOVERN! 
SEPC Joan Mercader 
Igualada, 08/02/2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada