dijous, 5 de gener del 2012

"Els Reis portem carbó a Educació i Ensenyament"

La tradició de la nit de Reis, ben coneguda per totes i tots nosaltres, diu que qui s'ha portat bé durant l'any rebrà regals la nit del 5 de gener, i que qui hagi estat dolent rebrà carbó. Per això, el SEPC Joan Mercader, en col·laboració amb els Tres Reis d'Orient, hem volgut portar carbó als despatxos d'Ensenyament i Educació de la nostra ciutat.

La tarda del 5 de gener, el SEPC Joan Mercader hem buidat uns sacs de carbó dins el porxo de Cal Ratés, on hi ha els despatxos d'Ensenyament. També s'han enganxat a la porta i a la paret uns fulls on "els Tres Reis d'Orient" els explicaven el perquè del carbó durant aquesta nit (podeu llegir-la a continuació).


ELS REIS PORTEM CARBÓ A EDUCACIÓ


A l’atenció d’Anna Bacardit i Dalmases, Regidora d’Ensenyament i Universitats, de Marc Castells i Berzosa, Alcalde d’Igualada, d’Irene Rigau i Oliver, Consellera d’Educació, Artur Mas i Gavarró, President de la Generalitat de Catalunya, Angel Gabilondo i Pujol, Ministre d’Educació i Mariano Rajoy i Brey, President del Govern d'Espanya:


Aquest any us hem portat carbó, perquè heu estat molt dolentes i heu fet molt de mal a l’educació. Gràcies a la crisi capitalista, vosaltres, el govern esteu aplicant unes retallades abusives en els serveis socials, dels quals l’educació n’és un dels més afectats: reducció i eliminació de beques, augment de les taxes universitàries, manca de pressupostos per material, reducció de plantilla, massificació de les aules i els barracons, intromissió de les empreses i el capital privat, aplicació del Pla Bolonya, aplicació de l’Estratègia Universitat 2015... Tot això sumat al partit neofeixista que acaba d’entrar al govern, amb tot el que això comporta: la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i del Tribunal Suprem Espanyol sobre la educació en llengua catalana, posant el castellà com a llengua vehicular de l’ensenyament als Països Catalans... També volem la no-aplicació de la reforma educativa que planteja Mariano Rajoy: ens neguem rotundament a tenir 3 anys d’ESO i 3 anys de batxillerat, que, a més a més, aquests últims serien d’educació privada.



Per tot això, nosaltres, els Tres Reis Mags d’Orient, hem decidit deixar-vos tot aquest carbó durant la Nit de Reis.

Melcior, Gaspar i Baltasar
Igualada, 5 de gener de 2012

La carta, finalment, es signava com a SEPC Joan Mercader.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada